Comunicat de la Comissió Antifeixista 27 de Gener

 

AGRESSIÓ FEIXISTA A SANTA COLOMA

 El passat dissabte 11 de juny, després de la presa de possessió per part de les noves regidores i regidors de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, els membres de Plataforma per Catalunya van protagonitzar el primer acte violent de la legislatura.

Arran de la concentració convocada a la Plaça de la Vila vers la ineptitud de la classe política, el número dos de PxC, el regidor Juan Gómez Montero, va donar un cop de puny a un ciutadà que li recriminava la seva actitud xulesca i provocadora amb les persones concentrades. Així mateix, els altres membres del partit xenòfob també es van mostrar agressius amb intents d’agressió i llençament d’objectes contra les persones presents.

No és el primer cop que Juan Gómez actua així, ja a la nostra ciutat compta amb denúncies per amenaces. Juan Gómez no és nou en el món institucional ja que ja va exercir de regidor per PxC a Manlleu, residint a El Prat de Llobregat – on també viu actualment-, i havent format part, també, del partit ultradretà “Estado Nacional Europeo” un partit que segueix l’essència del nazisme i es manifesta com a ultranacionalista europeu i espanyol essencialista.  D’altra banda, es sap de l’existència de fotos prou reveladores d’aquest individu fent la salutació feixista braç en alt i com a decorat de fons l’esvàstica i altres símbols feixistes. És un nazi obertament declarat.

Al llarg de la seva història, els moviments socials, entitats i veïns/veïnes de Santa Coloma ens hem mostrat reivindicatius i exigents en les peticions a les institucions, rebutjant qualsevol tipus d’actitud discriminatòria. Tot el contrari que Plataforma per Catalunya que amb plamflets i discursos que fomenten el racisme i la xenòfobia, enfronten el veïnat.

Des d’aquest posicionament de rebuig al feixisme, condemnem les agressions comeses pels regidors de PxC vers la ciutadania i exigim un pronunciament de tots els partits polítics per tal que rebutgin aquesta agressió, que farem arribar a través de la presentació d’una moció al proper Ple municipal.

COMISSIÓ ANTIFEIXISTA 27 DE GENER

Gramenet de Besòs (Santa Coloma de Gramenet), 17 de juny de 2011

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s